Yliopiston tukisäätiön illassa jaettiin 133.000 euroa apurahoja – tiedepalkinto professori Heikki Kälviäiselle

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tukisäätiö jakoi syysjuhlassaan 3.12. apurahoja ja avustuksia kaikkiaan 133.000 euroa. Hyvin menestyneille perusopiskelijoille jaettiin 1.000 euron stipendejä 15 kappaletta. Väitöskirjatutkijoille ja varttuneemmille tutkijoille jaettiin 4.000 euron apurahoja säätiön eri rahastoista 82.000 euroa ja lisäksi jaettiin kaksi 2000 euron opetuspalkintoa. Nuutti ja Tyyne Vartiaisen rahastosta jaettiin LUT:n Erotustekniikan keskukselle CST:lle 30.000 euron avustus. Ilta huipentui tiedepalkinnon jakamiseen. Illan avasi tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja kertomalla säätiön roolista LUT:n tukijana 35 vuoden aikana. LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa toi viimeiset kuulumiset yliopistolta mm. kertomalla tiedejulkaisujen hyvästä kehityksestä viime vuosina.

Tukisäätiön tiedepalkinnon sai tänä vuonna tietojenkäsittelytekniikan professori Heikki Kälviäinen LUT Engineering Science Schoolista ja hänen erikoisalanaan on tietokonenäkö ja hahmontunnistus.

Tiedepalkinnon saaja on kansainvälisessä tiedeyhteisössä arvostettu tutkija. Hän on ohjannut 25 väitöskirjaa ja 147 diplomityötä. Hän on kirjoittanut yli 200 referoitua julkaisua ja 48 muuta julkaisua. Hän on ollut vastuullisena johtajana 50 tutkimusprojektissa ja hänen h-index on 29 ja viittauksia on yli 4400. Hän on virkavapaansa aikana työskennellyt LUT:n lisäksi neljässä ulkomaisessa yliopistossa yhteensä kuusi vuotta (University of Surrey, UK, Czech Technical University, CZ, Monash University, Malaysia, Brno University of Technology, CZ).

Professori Kälviäinen on urallaan hoitanut lisäksi monia akateemisen johtajan tehtäviä yli 20 vuoden ajan mm. Itä-Suomen tietotekniikan tutkijakoulun ECSE:n johtajan tehtäviä 11 vuotta (mukana LUT, Joensuu yliopisto ja Kuopion yliopisto), lisäksi tehtävät varadekaanina, koulutusohjelman johtajana, osaston johtajana LUT:lla ja Schoolin varajohtajana Monash-yliopistossa Malesiassa.

  

Hän kuuluu myös tiedejärjestön IAPR:n (International Association for Pattern Recognition) hallitukseen, jossa hän on ollut yli 10 vuotta. Hän oli perustamassa myös Suomen ensimmäistä kansainvälistä tietotekniikan diplomi-insinöörikoulutusta professori Jussi Parkkisen ja Jan Voracekin kanssa 90-luvulla. Mukana oli tuolloin 6 kansainvälistä partneriyliopistoa.

 

Hyvin menestyneiden perusopiskelijoiden stipendit (1000 €)
 
Fuss Pauliina
Härkönen Emilia
Innanen Satu
Kauria Elmo
Kinnunen Pietu
Kvick Kaisa
Luukkonen Aaro
Majamaa Mikko
Mielikäinen Jukka
Pulkka Roosa
Pyy Jaako
Valkeapää Aleksi
Varso Karoliina
Vauhkonen Katri
Viljakainen Simo
 
Kannustusapurahat rahastoista
 
Lauri ja Lahja Hotisen rahasto (4000 €)
Saunila Minna, post doc
Aghahosseini Arman
Mohammadi Asl Reza
Amraei Mohsen
Hujala Elina
Rahimpour Golroudbary Saeed
Faroque Anisur
 
Kemian ja matematiikan rahasto (4000 €)
Kinnarinen Teemu, post doc
Virolainen Sami, post doc
Arola Kimmo
Esmaeili Mohammadamin
Hoang Nguyen
Mamelkina Maria
Virtanen Tiina
 
Evälahti Oy:n rahasto (4000 e)
Abdulkareem Mariam
 
Merkkipäivärahasto (4000 e)
Rautiainen Marita
 
Sähkötekniikan rahasto (4000 e)
Ruuskanen Vesa
 
Imatran kaupungin rahasto (4000 e)
Immonen Paula
 
Nuutti ja Tyyne Vartiaisen rahasto (avustus LUT:lle 30.000 e)
LUT-yliopisto
Erotustekniikan keskus
 
Opetusstipendit  (2000 e)
Hämäläinen Olli-Pekka, vuoden luennoitsija
Sainio Tuomo, vuoden opintojakso
 
Tiedepalkinto (12.000 e)
Kälviäinen Heikki

LUT-yliopiston ja ammatillisen koulutuksen tukisäätiö

Yliopistonkatu 34, PL 20
53851 Lappeenranta

Toimisto: Huone 6329

puh. 045 6440 913
email: info(at)lut-tukisaatio.fi

Ajo-ohje
Tietosuojaseloste

Kannustusapurahat haussa 11.9. lähtien - Syksyn haussa voivat apurahoja hakea hyvin menestyneet perusopiskelijat, post doc tutkijat ja ulkomaille lähtevät perheelliset tutkijat.
___________________________________________________________
Käsittelemme muita kuin kannustusapurahahakemuksia noin kahden viikon välein.
Sivuston toteutus: Kaakon Nettipalvelu Oy